Ocean Park

Ocean Park är en stor Nöjespark som ligger på Hong Kong ön bakom Victoria Peak. Om ni någon gång besöker Hong Kong så rekommenderar jag verkligen att ni besöker Ocean Park, det var en häftig upplevelse och berg-o-dalbanorna där var grymma. Vi började dagen med att springa runt och leta efter busshållplatsen där bussen som skulle ta oss till Ocean Park skulle gå. Väl framme kunde vi bara gå rakt förbi alla köer till biljetter då vi redan köpt våra på Seven Eleven dagen innan.

Det första vi besökte var ett stort akvarium där det fanns en massa olika fiskar, rockor och hajar.

bild akvarium
bild på mig och alice

Sedan gick vi vidare till Pandorna, man ville bara krama om dem. Så gosiga såg dem ut att vara!

Bild på panda

Efter pandorna var åt vi på en resturang som hade en väldigt fin utsikt, och det var inte bara utsikten som var bra maten var dessutom också grymt god.

panoramavy

Efter maten var det dags för ytterligare ett akvarium, denna gången var det ett manet akvarium. Här fanns det maneter i alla olika storlekar man kunde tänka sig.

Sedan var det dags för den första berg-o-dalbanan, som dessvärre inte var någon större hitt. Bara en massa skakande som orsakade huvudvärk tyvärr. Vi gick vidare och åkte ett vikingaskepp, och sedan var det dags för en ny åktur. Denna gången var det utan en massa loopar och jag skulle jämföra typen av bana med Lisebergsbanan på Liseberg. Denna banan var mycket behagligare att åka. Efter denna gick vi upp och satte oss för att kolla på en uppvisning med delfiner och sjölejon

Efter detta var vi extremt varma då solen låg på under hela förställningen så vi gick vidare för att åka något som liknar Kålerado på Liseberg, och tro mig man blev mycket blöt på denna också.

Efter den sprang vi som vågade iväg för att åka Hair Raiser vilket är berg-o-dalbanan som jag sett fram emot mest att få åka lägger in ett foto från när vi åker den.

Efter att ha åkt den kan jag bara säga en sak, AWESOME!
Den var allt jag hade förväntat mig och lite till, nu längtar jag ännu mera till att få åka Helix på Liseberg.

Strax efter vi åkt den drog det in kraftig dimma över nöjesparken så vi tog ett tåg ner till den nedre delen där vi börjat dagen och satt där och väntade på att de skulle köra en ljusshow som de kallade Symbio, den var riktigt häftig.

Sedan var det dags att åka hem för dagen, trötta och med ömma fötter men riktigt nöjda med dagen.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *