Last day of Beijing, och ytterligare besök av kackerlackor!

Sista dagen i Beijing spenderade vi på Silkmarket, vilket är en byggnad med sex våningar som är full av småbutiker. Ungefär som fakemarket i Shanghai fast mer organiserad, och de påstod att det var äkta varor de sålde och man fick inte pruta. Även om de själva började pruta när man tyckte att det var för dyrt.

Efter vår shoppingrunda så åkte vi tillbaka till vårt hotell och åt på en resturang som låg precis utanför som heter Alley Cafe och hade väldigt god mat som passade mig som är kräsen väldigt bra.

Efter maten var det dags för att packa väskorna då jag och Gustav skulle åka till flygplatsen vid fem på morgonen efter. Det hela flöt på bra tills Gustav flyttade på sin väska från sängen och en kackerlacka springer iväg. Jag får panik och springer skrikandes ut ur rummet så de andra kommer ut och frågar vad som händer medans Gustav försöker lokalisera kackerlackan.
Vi kommer sedan överrens om att vi ska gå bort till lobbyn och tala om att vi hittat kackerlackor i rummet, så sagt och gjort och de kommer en vaktmästare med radar spray och börjar spraya ner hela rummet. Sen gick han och lugnet la sig en stund tills någon börjar flyga runt i rummet. Jag springer ut ännu en gång men denna gången lyckas Gustav fånga kackerlackan som hoppar runt på rygg under en kopp. Vi tar papper och tejpar fast det vid koppens öppning och går sedan stolt alla sex av oss till lobbyn med vår fångst.

Personerna i lobbyn såg dock inte lika roade ut när vi säger att vi fångat kackerlackan i koppen, men de tog ändå hand om den och fixade så att vi fick byta rum. Så fem timmar innan vi skulle upp så fick vi vårt nya rum och kunde få några timmars sömn.

Lägger även in en bild på när vi lekte med ringklockorna för hotellrummen, de spelade nämligen upp en melodi om man höll inne dem!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *