Tai Chi och Kung-fu

Idag var första dagen sen vi kom hit till Ningbo som vi inte hade någon utflykt inplanerad. Däremot hade de ordnat så att vi kunde få testa på tai chi och kaligrafi, dock blev kaligrafin inställd.
Klockan 09:50 började vi vandra från våra lägenheter till lokalen där vi skulle ha tai chi. Vi började med att värma upp fötter och knän lite lätt och sen gjorde vi några stretchningsövningar, bland annat en som var som köttbullen(konståkningsövning) fast man skulle ha händerna knäppta bakom huvudet och så rak rygg som möjligt. Efter uppvärmningen så började vi, och usch vad jobbigt det var i låren efter ett tag! Riktigt komplicerat med armar och händer och fötter och ben som skulle åt olika håll samtidigt typ, riktigt mycket tankejobb för huvudet.

Efter att ha kört en stund med tai chi så säger han som håller i det hela att vi nu ska testa på Kung Fu, så himla häftigt, och så himla svårt!! Vi fick lära oss lite basic självförsvar och han visade även några riktigt häftiga hoppsparkar med snurr, ni vet sånt som de gör på film och förklarade att dem inte var bra att använda om man behövde försvara sig själv.
Men vi stod ändå otroligt faschinerade över hur han kunde göra som de gör på filmer, och det var ännu häftigare i verkligheten.

Efter vår morgongymnasik gick vi (några tjejer i klassen) och sprang en runda på löparbanorna som finns här på campus.

Idag har vi även kommit igång med ett av de arbeten som ska göras här i Kina.

Just nu sitter det sju personer utöver mig här i vår lägenhet och spelar Munchkin.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *