Mot Beijing

Ja då var vi påväg vidare på vår resa, och nu är det semester som står på schemat.

Dagen började med att vi klockan 06:45 skulle ta bussen från campus till tågstationen.
Väl framme på tågstationen som var gigantisk så gick vi mot platsen där tåget skulle gå. Vi skulle först igenom en säkerhetskontroll och sedan var vi inne i väntrummet. Denna tågstation kan mer liknas med en flygplats kan jag tillägga. Väl inne i vänthallen så letade vi upp från vilken perrong vårt tåg skulle gå ifrån. Väl framme vid vår perrong så fick vi stå och vänta i en kö där man skulle köra igenom biljetterna i en slags maskin som läste av dem. Sedan åkte man ner för en rulltrappa, tåget stod redan på plats så det var bara att leta upp vagnen, sätta sig på sin plats och vänta på den över 6 timmar långa tågresan mot Beijing. Tåget var även det likt ett flygplan, tågvärdinnor gick med matvagnar i gångarna och hade kläder precis som flygvärdinnor också. Tåget vi åkte var ett höghastighetståg som gick i ungefär 300 km/h som mest.

När vi kom fram till Beijing så insåg vi ganska snabbt att den vi trodde var stora tågstationen i Ningbo var liten om man jämförde med denna! Beijings tågstation är gigantisk!

Vi köpte lite mat på McDonalds innan vi ställde oss i en väldigt smidig taxikö där man blev tilldelad en taxi som sedan körde oss till vårt hotell.

Vi fick även stå stilla väldigt länge med taxin utanför något militärt område i Beijing. Där vi även fick se ett vaktbyte med militärerna.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *