Xitang

I går var vi iväg på utflykt till en vattenstad som heter Xitang. På väderleksrapporten stod det regn hela dagen, så jag packade ner både regnjacka och regnbyxor.

Dagen började med en bussresa som vi fått reda på skulle ta ca 2 timmar tog 3 timmar istället, så när vi kom dit så var vi en timma sena. Om inte det vore nog så var det sol och jättevarmt när vi kom dit, så där står jag i en massa varma kläder och svettas.

Vi hade till en början en guide med en flaggs så man skulle hitta henne som visade oss runt lite. Dock så pratade hon endast kinesiska så Tina fick översätta det hon sa till engelska.

Efter att vi gått en stund så var det dags för lunch. Vi gick upp för en äckligt smal trappa till övervåningen för en lokal resturang där, väl uppe på övervåningen var det tre stora runda bord som alla skulle få plats runt. Sen dukade de upp maten på en snurrplatta så alla kunde dela på maten. Det började ganska lovande med nån sak med grönsaker, och sen kom ris. Hittils kändes det ganska bra, sen kom det mer grönsaker, olika saker gjorda av tofu, pumpa, dumplings, glasnudlar som för övrigt smakade gummi och allt kändes ganska bra tills de kommer upp med en hel fisk med ögon och allt!

Som ni kanske kan gissa så åt jag inte särskillt mycket av den lunchen. Efter lunchen var de flesta fortfarande hungriga så vi började leta efter något annat att äta, men det mesta som fanns där var friterade bläckfiskar (hela) skalbaggar på spett, något som luktade fruktansvärt äckligt och massa saker med nötter som jag inte tål.

Det började mycket riktigt också regna framåt eftermiddagen och då kändes det riktigt skönt att kunna ta på sig regnkläderna. Innan regnet så gick vi runt lite mer i staden, såg en alpacka som man kunde få ta kort på och med med en rosett på huvudet. Har tyvärr ingen bild på den.

När vi tröttnat på staden så var det två timmar kvar, och i ösregn så var det inte så lockande att gå runt allt en gång till så vi satte oss på en bro med tak.

Lite annan rolig information som vi fick reda på där tack vare en massa sådana här skyltar var att delar av Mission Impossible 3 spelades in i Xitang.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *