IKEA Ningbo

Igår var vi på IKEA här i Ningbo, vissa hade lite problem med taxiresan dit men vår gick utan problem. Väl inne på IKEA så tog vi varsin varmkorv med bröd innan vi började undersöka vad de hade för svensk mat där.


Efter en stund kom även några andra av våra kompisar dit och vi gick till restaurangen för att svensk mat, supergott var det. Sedan gick vi även en runda på IKEA som såg precis likadant ut som i Jönköping förutom att det var kinesiska tecken överallt. Passade även på att köpa lite småsaker till våra lägenheter här på campus. Får inte glömma att nämna att vi även köpte med oss lite svenska matvaror och svenskt godis.

Efter IKEA så tog vi taxi till Olé vilket är ett finare supermarket som har mycket importerade varor. Där gick vi runt en stund och vissa köpte lite saker.

När vi skulle hem så var klockan ca 16:20 vilket gjorde att det var nästintill omöjligt att få tag på en taxi eftersom här i Ningbo har de skiftbyte för alla taxichafförer mellan 16:30-18:00, så i ca 30 minuter stod vi i ösregn och försökte få en taxi, tills vi tillslut gav upp och satte oss på Starbucks en stund för att torka och värma oss lite. Klockan 18:00 gav vi oss ut på gatorna igen, och det var vi inte ensamma om. Det kändes som att hela Ningbo letade efter en taxi precis samtidigt som oss. Så där står vi, i ösregn och tävlar mot alla kineser som vem som får taxi först. Kineserna som var betydligt modigare än oss och nästan stod mitt i en supertrafikerad korsning fick såklart taxi först men efter många om och men så satt vi äntligen i taxin. Om jag inte nämt det innan så nämner jag det nu, taxichafförerna här kör som galningar och vi höll på att krocka ett antal gånger.

Väl framme på campus tog jag en varm och välbehövlig dusch innan jag kröp ner under täcket och somnade i någon timma, och sen chillade vi resten av kvällen.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *