Rundvandring i Ningbo

Idag så regnade det på morgonen men under dagen blev det bättre väder och runt 20 grader. De tidigare DG studenterna som varit här förklarade att varje morgon klockan 07:00 så spelas det jättehög musik på morgonen så att man typ vaknar. Jag satte klockan på strax innan 7 så jag skulle slippa få ett panikartart uppvaknande, men jag somnade ganska snabbt om och vaknade klockan 07:45 med ett ryck och inser att musiken aldrig kom, eller inte väckte mig. Fick senare reda på att musiken inte hade spelats, antagligen för att det regnade.
Min frukost bestod av en banan och vatten, för det var ungefär det jag hade här i lägenheten.

Sedan var det dags att åka ut på sightseeing här i Ningbo, vi åkte förbi ett tempel och sedan till ett tempel som var ombyggt till ett litet shoppingcenter/fakemarket eller något i den stilen, där fick vi 30 minuter att gå runt och titta lite innan vi åkte vidare, till några andra ställen som jag inte kommer ihåg.

Tillslut så hamnade vi på en reklambyrå som startades av två kanadensare. Där åt vi först lunch och sedan satt vi och lyssnade och frågade frågor till en av kanadensarna om hur det var att arbeta på och driva en kinesisk reklambyrå.

Efter reklambyrån så åkte vi till ett ställe i Ningbo som heter Laowaitan som är lite som Ningbos motsvarighet till The Bund i Shanghai. Det fanns en bargata med en massa olika pubar och barer i en mer västerländsk stil.

Vi gick även ner till kanalen och fotade lite, hit ska vi även på kvällen och fota någon eller flera gånger.

Sedan åkte vi även taxi för första gången här i Kina, det var en behaglig upplevelse som kostade 30 yuan ca 32 svenska kronor och var över en mil lång.

Sedan stannade vi på campus och chillade och umgicks resten av kvällen.