Framme i Shanghai

Väl framme i Shanghai var det dags för säkerhetskontroll, vi som trodde att vi skulle stå i foreginners kön hamnade i Chinese immigrants och flyttades senare över till den där de med kinesiska pass skulle stå. När det väl var min tur så gick jag fram visade mitt kort vi fyllt i på flyget samt mitt pass. Varpå han som sitter där helt random frågar om det är jag som skrivit på lappen vi fyllde i på flyget, jag inser ganska snabbt att det är de kinesiska tecken som vi fick skrivna av en av flygvärdinnorna som han menar och jag svarar snabbt att det var en på flygplanet och han suckar av lättnad och säger, jag trodde du skrev bättre än jag. Gav mig passet och sen var det klart!
Bara att vänta på att väskorna skulle komma och när alla väskor var hittade så började vi ta oss ut från flygplatsen. Vi gjorde som man inte skulle och tog något som de kallade för ”airporttransport” men det var fast pris på resan så det var helt okej.

När vi kom fram till Hotellet där vi ska bo tills tisdag så fanns inte våra bokningar men efter lite diskussion så fick vi tre stycken rum istället för två, mitt och Gustavs luktar cigarettrök och har träbänkar till sängar, det går att ”knacka” på madrassen, Olivia och Amelia har vattenskada och antagligen mögel i taket, men de har skönare sängar och Linnéa och Alice har varken rökstank eller mögel och sängar som är något mellan träbänk och de andra tror jag.
Vår första måltid i Kina var Pizzahut, vi ville köra på ett säkert kort kände vi eftersom vi knappt ätit något sen vi lämnade Sverige. Sen sov vi i någon timma, väldigt skönt trots hårda sängar!

Del tre: Första dagen i Shanghai