Första dagen i Shanghai

Shanghai kan beskrivas som varmt och fuktigt fast ändå inte varmt och smog, vår första dag bjöd på 17-18 grader och regnish till en början. Efter vår lilla powernap så begav vi oss ut på Shanghais gator.

Vårt hotell ligger precis vid Nanjing road som är en stor gågata med en massa matställen och affärer, vi började gå väster ut då Gustav hade hittat en park åt de hållet. Väl framme vid parken tog vi och åt på "en resturang” maten jag tog var helt okej.'

Efter maten gick vi runt i parken, smoggen och dimman som låg över Shanghai gjorde att alla träd såg extremt gröna och fina ut och fåglarna kvittrade i träden.

Efter vistelsen i parken började vi gå mot vårt slutmål för kvällen som var The Bund som är ett ställe där man ser utöver Shanghais skyline, tyvärr gjorde smoggen och dimman att man inte såg så mycket, så hit får vi gå i idag igen. The Bund låg helt åt det andra hållet och man fick korsa en massa vägar med galna bilförare.

Efter att ha varit i Shanghai i ca 1 dag så har jag nästan blivit påkörd av cyklister/mopeder/bilar två gånger.
Efter The Bund så gick vi hem till hotellet och jag som trodde klockan var närmare nio såg fram emot att sova. Klockan var dessvärre bara strax innan sju och jag fick hålla mig vaken och redigera bilder för att undvika att vakna klockan fem på morgonen.
När klockan var strax innan 10 och jag bestämt mig för att sova börjar ett larm tjuta någonstans på hotellet. Jag får panik och tror att det är brandlarmet, efter en liten stunds undersökande konstaterar vi att det inte var något brandlarm. Precis när jag lugnat ner mig så ringer telefonen med ett högt skärande ljud och jag får panik igen.
En stund senare somnade jag i min träsäng.

Sist men och kanske också minst för dagen, vi hittade Svenska kakor i butiken vid hotellet!