Flygresan!

Klockan 11:15 lyfte vi från Landvetter för att flyga till London, väl framme i London hade vi ca en och en halv timmas byte. Först hamnade vi i världens kö för passkontroll och när vi stått där en stund så kom det fram en som jobbade där som bad oss springa före alla andra eftersom vi hade så kort byte. Så vi gick förbi alla upp till en säkerhetskontroll som var rörig och stressande. Efter detta hade vi ca 30 min innan vår boarding stängde, gott om tid tänkte vi så vi gick och handlade vatten vi insåg strax efter detta att vi var tvungna att ta transfer för att ta oss till vår gate och lite smått panik uppstod eftersom det nu endast var 15 minuter kvar. Vi tog sick-sackade oss fram genom folkmassorna fram till hissarna som skulle ta oss till transfer tågen. Väl inne på tåget så var det mindre än 10 minuter kvar och vi behövde gå på toa och ville helst göra detta innan vi boardade planet. Så med mindre än fem minuter kvar tills boardingen stängde var vi redo att gå ombord på planet.

Vi åkte Wordtravelerplus som british airways kallar det vilket betyder att vi hade lite större säten, fjärrkontroll till TV skärmen ”trerätters måltid” och lite annat. Man fick även strumpor man kunde ta på sig när man frös om fötterna, ögonbindel samt öronproppar. Minns jag inte helt fel så fick man en liten tandborste också och tandkräm. Helt plötsligt kändes inte denn 11 timmar långa flygningen inte så farlig längre.
Efter att vi ätit och kollat på lite film försökte jag sova, vilket resulterade i 10 minuter sömn 30 min vaken ungefär så jag gav upp och lyssnade på musik istället.
Reminder till mig själv, ta inte den maten som du tänkte ta först om du velar. Den andra maträtten är antagligen godare!
Detta stod på baksidan av kortet vi fick fylla i på flyget som skulle lämnas in vid visumkontrollen

Del två: Framme i Shanghai